Οικογένεια

Tα πέντε οφέλη του γιαουρτιού στη διατροφή της εγκύου

Η ισορροπημένη διατροφή στην εγκυμοσύνη είναι πολύ σημαντική για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Οι τροφές που καταναλώνει η μέλλουσα μαμά καθημερινά, είναι εκείνες που εξασφαλίζουν την επαρκή πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται η ίδια και το μωρό.

Ισορροπημένη διατροφή σημαίνει κατανάλωση τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων, καθώς η κάθε μία έχει άλλα οφέλη για τον οργανισμό. Εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε με τα γαλακτοκομικά προϊόντα και συγκεκριμένα με το γιαούρτι.

Ειδικά στην Ελλάδα, το γιαούρτι είναι ένα προϊόν που υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι. Το απολαμβάνουμε σκέτο, με λαχανικά, φρούτα ή και με δημητριακά για πρωινό.

Εφόσον είναι παστεριωμένο, το γιαούρτι, θεωρείται μία πολύ ωφέλιμη τροφή την περίοδο της εγκυμοσύνης. Ποια είναι τα οφέλη;

  • Το γιαούρτι είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει και το γάλα, συνεπώς, εάν δεν πίνετε γάλα, το γιαούρτι είναι το τέλειο υποκατάστατο.
  • Είναι πλούσιο σε ασβέστιο το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των οστών του εμβρύου.
  • Το γιαούρτι είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β η πρόσληψη των οποίων είναι αναγκαία στην εγκυμοσύνη.
  • Επίσης, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία νέων κυττάρων.
  • Σύμφωνα με έρευνες, η συχνή κατανάλωση του γιαουρτιού μειώνει τις πιθανότητες προεκλαμψίας στην εγκυμοσύνη.

Πηγή: momjunction.com

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… mothersblog.gr

Σχετικές Δημοσιεύσεις