Οικογένεια

5 ιδέες για υγιεινό κολατσιό στο σχολείο από τη διατροφολόγο

5 ιδέες για υγιεινό κολατσιό στο σχολείο από τη διατροφολόγο

Ένα υγιεινό κολατσιό στο σχολείο είναι απαραίτητο για κάθε παιδάκι. H διατροφολόγος Σοφία Κόντη (@healthnutritionabalance) ενθαρρύνει όλες τις μαμάδες να αφιερώνουν λίγο χρόνο για να προετοιμάσουν ένα υγιεινό κολατσιό για το σχολείο. Συγκεκριμένα αναφέρει σε πρόσφατο post που «ανέβηκε» στο Instagram: «Οι ώρες που περνάει ένα παιδάκι στο σχολείο είναι αρκετές κι έτσι χρειάζεται «καύσιμα» που θα τροφοδοτήσουν τον εγκέφαλο και τους μυς του με τα απαραίτητα ποσά ενέργειας και θρεπτικών συστατικών για σωματική και πνευματική απόδοση.

Διάβασε επίσης: Σνακ για παιδιά: 5 γλυκιές και αλμυρές ιδέες από την ειδικό Ασπασία Πρόβου

Τα θρεπτικά συστατικά που θα πρέπει να παρέχει το γεύμα στο σχολείο είναι:

  • Πρωτεΐνες για ανάπτυξη, εγρήγορση και αναπλήρωση απωλειών κατά τη διάρκεια παιχνιδιού ή αθλημάτων.
  • Υδατάνθρακες (κυρίως σύνθετοι) για αργή αποδέσμευση της γλυκόζης, προκειμένου να διατηρούνται τα επίπεδα ενέργειας και κορεσμού σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το πιο σημαντικό για να εξασφαλίσεις την κατανάλωση ενός υγιεινού σνακ από το παιδί είναι να γνωρίζεις τι πραγματικά του αρέσει και πώς θα το κάνεις να δοκιμάσει και νέες γεύσεις.

Το καλύτερο, φυσικά, είναι να φροντίζεις το κολατσιό του από το σπίτι. Παραπάνω σου δίνουμε μερικές ιδέες για υγιεινό κολατσιό στο σχολείο, ενώ στο healthnutritionbalance.gr μπορείς να βρεις κι άλλες».

5 ιδέες για υγιεινό κολατσιό στο σχολείο από τη διατροφολόγο:

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… shape.gr

Σχετικές Δημοσιεύσεις