Οικογένεια

4 λόγοι να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το σεξ στην εγκυμοσύνη

εγκυμοσύνη ζευγάρι έγκυος μαμά

Εάν δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι που το καθιστούν απαγορευτικό  (όπως, για παράδειγμα, προδρομικός πλακούντας), το σεξ στην εγκυμοσύνη μπορεί να σε ωφελήσει και μάλιστα σε πολλούς τομείς. Εμείς σου παραθέτουμε τους τέσσερις κορυφαίους λόγους για να πέσεις στο κρεβάτι με την κοιλιά στο στόμα!

Το σεξ στην εγκυμοσύνη συσφίγγει το συναισθηματικό δεσμό του ζευγαριού

Πολλές γυναίκες εστιάζουν αποκλειστικά στην εγκυμοσύνη τους, κάτι που μπορεί να κάνει το σύντροφό τους να νιώσει αποκλεισμένος, λέει η Pepper Schwartz, Ph.D. καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Washington στο Σιατλ. “Είναι σημαντικό να μοιράζεσαι σωματική στοργή με το σύντροφό σου αφού είναι ένας τρόπος για να διατηρήσετε αυτό που είναι, εξάλλου, ο θεμέλιος λίθος της καινούργιας σας οικογένειας”, λέει η Schwartz.

Διάβασε επίσης: 8 λόγοι που θα σου λείψει η εγκυμοσύνη

Διάβασε επίσης: ΟΛΑ όσα πρέπει να κάνεις στη διατροφή σου όταν μείνεις έγκυος (η διατροφή στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό σε 8 βήματα)

Θα ανακαλύψετε καινούριες στάσεις

Η ιεροαποστολική στάση βγαίνει αρκετά γρήγορα από το παιχνίδι (όταν είναι ο άντρας από πάνω ασκείται αρκετή πίεση στην κοιλιά σου). Δοκίμασε να κάθεσαι στην άκρη του κρεβατιού ενώ ο σύντροφός σου γονατίζει ή στέκεται και διεισδύει από μπροστά ή προτίμησε τη στάση “κουτάλι”, με τους δυο σας ξαπλωμένους στο πλάι καθώς εκείνος θα διεισδύει από πίσω σου.

 Το σεξ στην εγκυμοσύνη έχει άλλη αίσθηση

Η εγκυμοσύνη αυξάνει τη ροή του αίματος στην πύελό σου, κάτι που ανεβάζει την ευαισθησία, έτσι κάποιες γυναίκες βιώνουν εντονότερους οργασμούς, λέει η Claire Jones, M.D., γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Mount Sinai στο Τορόντο. Επίσης ο κόλπος σου έχει περισσότερη λίπανση χάρη στα αυξημένα οιστρογόνα και το στήθος σου μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο.

Οι οργασμοί είναι χαλαρωτικοί

Οι οργασμοί πλημμυρίζουν το σώμα σου με ωκυτοκίνη, μία ορμόνη που παράγει ενδορφίνες, η οποία σε αφήνει με μια αίσθηση ηρεμίας και χαράς. Όταν αντιλαμβάνεσαι πως είσαι αγχωμένη, σκέψου πως το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες που μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις πιο ασφαλής ακόμη και να απαλύνουν τον πόνο, λέει η Schwartz.

Σχετικές Δημοσιεύσεις