Οικογένεια

Οι φράσεις που χρειάζεται να ακούσει το θυμωμένο παιδί εκείνη τη στιγμή

Ανάλυσέ Το | Οι φράσεις που χρειάζεται να ακούσει το θυμωμένο παιδί εκείνη τη στιγμή

Σου έχει τύχει να καταβάλλεις αξιέπαινες προσπάθειες να παραμείνεις ψύχραιμη και να δείξεις κατανόηση,  αλλά το παιδί να νιώθει πως όλοι και όλα είναι εναντίον του; Δεν είσαι η μόνη. Μικρούς και μεγάλους μπορεί να μας κυριεύσει ενίοτε ο θυμός. Υπάρχουν όμως κάποιες φράσεις, τις στιγμές αυτές,  που το παιδί χρειάζεται να ακούσει και να νιώσει ότι τις εννοείς.

1.«Σ’αγαπώ»

Είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσεις στο θυμωμένο παιδί ότι το αγαπάς ακόμη και τότε. Αν χάσεις κι εσύ την ψυχραιμία σου, το παιδί θα αισθανθεί ότι το απορρίπτεις όταν είναι θυμωμένο. Κάποια στιγμή που μου συνέβη, η Ιωάννα μου είπε «εσύ τώρα δεν μ’αγαπάς !» Έτσι πήρα βαθιές ανάσες, έδωσα λίγα δευτερόλεπτα στον εαυτό μου να ηρεμήσει και της εξήγησα πως αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Την επιβεβαίωσα πως  ανεξάρτητα από το τι μπορεί να μου πει ή να κάνει, εγώ πάντα θα την αγαπώ και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

2.«Καταλαβαίνω ότι έχεις αναστατωθεί»

Το να αναφέρεις στο παιδί την σωματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, θα το βοηθήσει να αποκτήσει επίγνωση του τι συμβαίνει στο σώμα του όταν είναι θυμωμένο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… shape.gr

Σχετικές Δημοσιεύσεις