Οικογένεια

Εγγραφή στον παιδικό σταθμό: 3 καλοί λόγοι να το κάνεις ΤΩΡΑ

Μπορεί ο συνηθισμένος χρόνος για την εγγραφή στον παιδικό σταθμό να είναι ο Σεπτέμβριος, σκέψου όμως μήπως τώρα -ή μετά το Πάσχα- θα ήταν καλύτερη στιγμή.

Γιατί έκανα την εγγραφή στον παιδικό σταθμό τώρα

Το πρώτο μου παιδί ξεκίνησε παιδικό σταθμό «κανονικά», δηλαδή 1η Σεπτεμβρίου. Μαζί με πολλά άλλα παιδάκια που αποχωρίζονταν όλα τους για πρώτη φορά τη μαμά και το σπίτι τους. Το αποτέλεσμα νομίζω ήταν άγχος του αποχωρισμού επί 15, όσα περίπου ήταν τα παιδάκια στο καινούργιο τμήμα του παιδικού σταθμού.

Γι’ αυτό, με την κόρη μου δεν περίμενα να έρθει το φθινόπωρο για να κάνω την εγγραφή στον παιδικό σταθμό. Αντίθετα, διάλεξα την άνοιξη, αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα. Θα σου πω τους δικούς μου λόγους κι αν έχεις κάποιους να συμπληρώσεις ή να συζητήσουμε, πολύ ευχαρίστως.

#1

Τα παιδάκια στην τάξη της είχαν ήδη προσαρμοστεί στο πρόγραμμα του παιδικού σταθμού και δεν έκλαιγαν ζητώντας τη μαμά τους. Έτσι ήταν πιο πιθανό και το δικό μου το παιδί να «αντιγράψει» αυτή τη συμπεριφορά.

Διάβασε επίσης: Πότε πρέπει να απευθυνθείς σε ψυχολόγο για το παιδί;

Διάβασε επίσης: Tραυλισμός στα παιδιά: Πότε χρειάζεται παρέμβαση και πώς αντιμετωπίζεται;

#2

Αφού η ομάδα είχε βρει ήδη το ρυθμό της, οι νηπιαγωγοί είχαν περισσότερο χρόνο να ασχοληθούν με τη μικρή μου που ήθελε λίγο παραπάνω προσοχή για να προσαρμοστεί ομαλά.

The Mamagers Update

Ο κανόνας μια μαμάς -“Όταν έρχονται παιδιά στο σπίτι αφήνουν τα κινητά στην είσοδο”

11 φράσεις που χρειάζεται να ακούσει το θυμωμένο παιδί εκείνη τη στιγμή

#3

Ήξερα ότι θα είχαμε ιώσεις, αλλά σίγουρα θα ήταν λιγότερες από εκείνες του φθινοπώρου. Έτσι το ανοσοποιητικό της θα είχε λίγο παραπάνω χρόνο να προσαρμοστεί και να δυναμώσει σταδιακά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… shape.gr

Σχετικές Δημοσιεύσεις