Οικογένεια

Είσαι έγκυος; Ποια είναι τα χειρότερα σχόλια που μπορεί να ακούσεις;

έγκυος εγκυμοσύνη μαμά

Είσαι έγκυος; Όταν η κοιλιά σου αρχίζει πια να προδίδει την εγκυμοσύνη και το μωρό που έρχεται, οι άνθρωποι γύρω σου, φίλοι ή γνωστοί ή ακόμα και άγνωστοι μπορούν να κάνουν ένα σωρό προσωπικές ερωτήσεις και παρατηρήσεις σχετικά με την κατάστασή σου.

Φυσικά, οι περισσότεροι θα ξεκινήσουν ευγενικά, θέλοντας απλά να μάθουν αν το παιδί που περιμένεις είναι αγοράκι ή κοριτσάκι και αν είναι το πρώτο σου. Κάποιες φορές, οι ερωτήσεις δεν σταματούν εκεί!

Ευτυχώς για εσένα, υπάρχουν οι πρώτοι μήνες που η εγκυμοσύνη δεν πολυφαίνεται κι εσύ δεν έχεις ακόμα μοιραστεί τα ευχάριστα νέα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή μπορείς να χαίρεσαι με το όμορφο μυστικό σου. Τη στιγμή που θα αποκαλύψεις πως είσαι έγκυος, ιδού τι μπορεί να ακούσεις και να μην σου αρέσει!

«Με τέτοια κρίση πως πήρες απόφαση να κάνεις παιδί;»

Η κρίση πάντα θα υπάρχει και κανείς δεν μπορεί να μπει στην τσέπη σου για να σου πει πως και που θα διαχειριστείς τα χρήματά σου.

«Ήδη έχεις ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι, το τρίτο τι το ήθελες;»

Ειδικά στη χώρα μας το δικαίωμα τρίτης (και τέταρτης) εγκυμοσύνης φαίνεται να το έχουν μόνο μεγάλες σταρ ενώ οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί απορούν που βρίσκεις κουράγιο και χρήματα για ένα τρίτο παιδί. Κι όμως, τα παιδιά είναι ευλογία και εφόσον εσύ και ο αγαπημένος θέλατε να μεγαλώσετε την οικογένειά σας, καλά κάνατε!

The Mamagers Update

Δεν φαντάζεσαι πόσα προσφέρεις στο μωρό σου όταν του διαβάζεις βιβλία από νωρίς

Το αληθινό πρόσωπο της επιλόχειας κατάθλιψης – μια μητέρα μιλάει για τη δική της μάχη

«Θα το κρατήσεις»;

Αυτή κι αν είναι μια άκομψη ερώτηση!Αν δεν είσαι ανήλικη και δεν κάνεις την ανακοίνωση φοβισμένη και μέσα σε κάποια άσχημη σχέση, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει την απόφασή σου να γίνεις μητέρα, ούτε καν η κολλητή σου.

«Ποιανού είναι το παιδί»;

Το παιδί που κουβαλάς είναι δικό σου πρωτίστως και δεν χρειάζεται να δώσεις αναφορά για την ερωτική σου ζωή εφόσον δεν το επιθυμείς.

«Επιτέλους, θα κάνεις το γιο» ή «Τι κρίμα, πάλι κοριτσάκι»

Όσο κι αν πηγαίνουμε μπροστά σε θέματα ισότητας, υπάρχει πάντα το αιώνιο ζήτημα αγόρι ή κορίτσι που μπορεί να σου γίνει βραχνάς. Παρ’ότι τα σχόλια αυτά έχουν πλέον μειωθεί κι όλοι θέλουν να κάνουν ένα υγιές παιδί, κάποιοι θα ασχοληθούν αρνητικά και με το φύλο του μωρού σου. Αν δεν θες να το κάνουν, μην αποκαλύψεις το φύλο, εφόσον το γνωρίζεις. Αν δεν το γνωρίζεις, ετοιμάσου για περαιτέρω σχόλια!

Διάβασε επίσης: 8 λόγοι που θα σου λείψει η εγκυμοσύνη

Διάβασε επίσης: ΟΛΑ όσα πρέπει να κάνεις στη διατροφή σου όταν μείνεις έγκυος (η διατροφή στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό σε 8 βήματα)

«Καλά δε θέλεις να μάθεις το φύλο του παιδιού; Και πώς θα ψωνίσεις; Δε θέλεις να ξέρεις σε ποιον μιλάς;»

Η σχέση με το αγέννητο παιδί σου και η επικοινωνία με αυτό αφορά εσένα και το σύντροφό σου. Τέλος! Ούτε τους γονείς σας, ούτε τους φίλους, ούτε κανένα.

«Η κοιλιά σου δείχνει μεγάλη/ μικρή/ καμπυλωτή/ στρογγυλή/ μυτερή»

Ναι, όλοι θα πάρουν μια θέση σχετικά με την εμφάνιση της κοιλιά σου, ειδικά όσο μεγαλώνει. Από τα επίθετα που θα ακούσεις, να σε ανησυχούν μόνο όσοι θέλουν να βάλουν και το χέρι τους πάνω στην κοιλίτσα σου για να μιλήσουν γι’ αυτή χωρίς να τους το έχεις επιτρέψει.

«Το είχα καταλάβει. Φερόσουν και φαινόσουν σαν έγκυος»!

ΝΑΙ, όλοι μα όλοι είχαν καταλάβει πως ήσουν έγκυος. Είναι οι ίδιοι όλοι που σε έπρηζαν γιατί δεν κάνεις κι εσύ ένα παιδάκι αφού είσαι καιρό τώρα παντρεμένη!

«Ευτυχώς γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω πως πάχυνες έτσι»!

Ναι, όπως κατάλαβες για κάποιους το να βάλεις πέντε κιλά είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να τους συμβεί.

«Και που έγινε η σύλληψη»;

Νοπ, δεν είσαι η Βικτόρια Μπέκαμ για να μάθει όλος ο κόσμος από το όνομα του παιδιού σου, πού γονιμοποιήθηκε το ωάριό σου!

«Είσαι έγκυος; Εξωσωματική τελικά; Είδες που πετυχαίνει»!

Η μέθοδος με την οποία σου δίνεται η ευκαιρία να γίνεις μαμά δεν αφορά κανένα!

Σχετικές Δημοσιεύσεις