Οικογένεια

Αμύγδαλα στην εγκυμοσύνη – Η διατροφική αξία και τα οφέλη στην υγεία της εγκύου

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική στην εγκυμοσύνη. Εξασφαλίζει την υγεία της εγκύου αλλά και τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.

Οι ξηροί καρποί είναι από τις τροφές που έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό και από τους πιο ωφέλιμους, είναι τα αμύγδαλα.

Αμύγδαλα στην εγκυμοσύνη

Τα αμύγδαλα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τη μέλλουσα μαμά καθώς περιέχουν σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Ωστόσο, εάν στο παρελθόν έχετε παρουσιάσει σε αυτά ή σε κάποιον άλλον ξηρό καρπό κάποια αλλεργία, καλό είναι να τα αποφύγετε. Εάν έχετε παρατηρήσει ότι σας πειράζουν στο έντερο ή το στομάχι, μπορείτε να τα βάλετε σε ένα μπολ με νερό και να τα αφήσετε να μουλιάσουν μερικές ώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν πιο εύπεπτα.

Οφέλη αμυγδάλων για τη μέλλουσα μαμά

  • Περιέχει φυλλικό οξύ το οποίο συμβάλει στην υγεία του νευρικού συστήματος
  • Ενισχύει το μεταβολισμό
  • Λειτουργεί ανασταλτικά στην απότομη αύξηση βάρους
  • Είναι πηγή σιδήρου
  • Προστατεύει το έμβρυο από αλλεργίες που μπορεί να αναπτύξει στο μέλλον
  • Είναι πηγή ασβεστίου που δυναμώνει τα κόκαλα
  • Συμβάλει στην καλή πέψη

Πηγή: mumjunction.com

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο… mothersblog.gr

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Απάντηση